Repdragningsväder

Nu har det blitt två pass rep i rad, jag får nog skylla på vädret.

I söndags var vi en sväng på Hultis där det klättrades på Klubban, Takråttan, Wicked Viper och En kvinnas list. Det var skoj, det mesta kändes ganska soft men En kvinnas list bjöd lite motstånd i sommarsolen.


Fred                         Katrin på Wicked

Igår stack vi en sväng till Ågelsjön med Andreas, där mötte vi gamla Ekkaren Niklas som bor där nere över sommaren. Vi körde på Zappodbebbelbrock (7b) ett tag, badade och stack hem igen. Jag sände på andra ledpresset.



/anderss

Mera mera!

Ok, jag vill inte vara sämre så här kommer ett gäng bilder till från helgen


Lilla bus


Du klättrar ur bild!
Hasse på Mr Bricolage (7A) som han sände lite senare


Roger på samma problem


Dom stora barnen leker


Mmm, melon är smaskens

Bilder från Hönö

Här kommer lite bilder från våran lilla resa till Hönö. Det var jag, Hasse, Hanna, Anders, Hanna och Hedda som gjorde öarna osäkra under några dagar.

Lite mys i solen

Som ni kan se så funkade vädret till annat oxå. Typ som att bara vara.

A Wilson i Åkers

Wilson stöter hårt på Bleau Vibrations 7A i Åkers styckebruk våren 2010. Gött att se Wilson utan kabel. Alla som tycker att Wilson ska bouldra mera säger: "Wilson lägg ner kabeln" :D


Vad gör man?

Eftersom jag har vilat ganska länge nu så finns det inte så mycket att säga. Jag körde ett lätt pass inne igår för att se hur det kändes. Tror nog jag kommer få ta det lugnt ett tag framöver.

Under tiden så har jag passat på att bygga en pryl som kanske inte är så bra att köra på när man är skadad men ändå. Nu har jag iaf. möjlighet att träna lite bättre hemma.



Den 7/7 bär det av till Magic Woods. Det blir 10 dagar på plats i skogen. SUPER GYTTTTT.

/Tomas

lite fler bilder och en film från igår

Gold Rush from Anders Sörensson on Vimeo.



När vi andra fikade passade Roger på att karta upp, typ 5 sekunder senare ramlade jag ner från blocket jag stod och fotade från, mysig landning bland brännässlor...


Hannes klättrar upp på Franzéns fria (6A)


Freddan också

Själv blev jag grymt nöjd av att sända ett av mina projekt för dagen, Kölhalad (7A), två move men låånga.

/anderss

Bilder från klubbresan

Här är några bilder från dagens klubbresa till Svanå. Det blev nice väder trots min enormt negativa inställning till utebouldering idag. Det blev ett gäng fina prestationer på blocken, som hade fint stick även fast det har regnat i flera dagar. Dagens ord är och förblir: Vänta!   Sagt av lilleman i klubben, Hannes. Typ 20ggr på varje problem.Hannes gjorde några fina press på denna grymt coola 6c. Nästa ggn sätter han den!Nicke och flera därtill satte denna fina spricka.Själv har jag extrema problem med näshår.

Borlänge 9/6

Jag tog en sväng ut i Borlängeskogen i veckan för att prova lite på mitt projekt. 18 grader och sol mitt på linjen var inte direkt så bra men jag kunde inte låta bli.

Det gick inte alls bra :-)

Fick ta i så sjukt mycker mera på alla flytt. Fick kanske två halvbra press men ingen send. Tyvärr så vaknade jag  i går med smärta i vänster långfinger. Sist jag hade en liknande skada så tog det 6 månader innan skiten var bra.....

Smultronblocket torsdag

Ikväll har Micke och jag köttat på Smultronblocket. Micke har varit borta från klättring ca 1månad, men han är för gammal för att förstå eller ha vett att tappa form. Han hävdar att bouldring är för svårt för honom, men inte fan syndes det ikväll. Han smetade av problem efter problem. Alla som har klättrat med Micke ute vet att han är grym på crimpar. Han gjorde starten på ett hairy scary projekt som går till vänster om Bad to the Bone. Det är en ss på små vassa crimpar och typ 4,5m. högt. Ajjajj sa jag och lyckades inte ens lyfta min feta röv. Jag ponerade mitten/slutet på problemet och det är så j..a coolt. En catch från ramp till ramp och sedan ett utsteg i hästväg. Högt och slooopigt.(gjorde dock ej utsteget)Feeeeg! Vi gjorde Bad to the Bone med utsteg. Sist vågade jag inte, men när Micke gjorde den så var ju jag tvungen. Själv så satte jag 1b Projektet. Fick fan ta i. Graden blir 6c. Namn kommer senare. Vi spanade även in secret spot 2. Ett block några hundra meter därifrån. Finns inte massor med linjer, men några grymt coola.

Igår: Stenbykull

Det blev ett besök i Stenbykull igår, det var ungefär ett år sen sist. Fint ställe med några riktigt fina problem, jag har fortfarande inte gjort Korv med bröd, känns som om det börjar bli dags :)

Jag och Hedda var runt och inspekterade blocken och kunde konstatera aréten längst bort kunde vara nästa ashårda projekt i stan, ser riktigt coolt ut.




Freddan pressar på Meckiga mantlingen (~6C), ett av Stenbykulls finest

/anderss

Fortsatt borstning

Ikväll har Johan och jag lagt ytterligare krut på att rensa på och omkring det nya blocket. Nu ser det riktigt bra ut. Borstade även upp ett par nya problem. Jackie 6a och Bad to the Bone 6a. Graderna är bara förslag och kan komma att revideras när fler manduds and girls har provat. Vi spanade även in ett scary shit projekt. Start på Jackie och när du kommer till kanten traverserar du till vänster till toppen av blocket är nått. Häv dig över kanten.
Det är bara styvt 5 m. högt. Hehehe.... Spana in bilden när Pontus står nedanför blocket!d

Boulderkampen i Västerås

Igår var det boulderkamp i Västra Svanå en bit norr om Västerås och våra grannar bjöd på fina problem överlag. Vi fick se en hel del fina prestationer och mycket kämpande. Det finns många lätta problem så det blir fint till nästa helgs klubbresa

Här kommer ett par teasers


Anders på Gold Rush direkt, 6A


Hasse på Grey Gardens, 6C-7A

Nytt Block

Johan och jag var idag ute och rensade på ett nytt block som Pontus har hittat. Det är ett riktigt fett block med allt från grymma överhäng, slabb och coolaste highball. (min 5m.) Det blev mest röjning runt blocket + topprensning. Men några problem borstade vi i allafall upp. En ss, Hitman 5C. En etablering, Long Kiss Goodnight 6A***. Och en sts, Sam L 5A. Provade även på ett projekt, ss på Hitman, travers höger och ut på Long kiss goodnight. Typ 6B-6C. Förare kommer upp på hemsidan inom kort.Johan pressar på Long Kiss Goodnight 6A

Göksten

Jag, Hanna och Johan testade bouldringen på Gökstensblocken igår kväll i hettan. Det var halt i solen men det gick ändå att göra en del grejer. Det kartades mest på megablocket, 1-3 sändes samt en sittstart vid aréten 1-2 och en travers från långt bort höger in i 1. Började också borsta upp en projekt på motsatt sida om stenen, typ vid den svarta pilen. Kan nog bli ganska coolt, inte så hårt men svinhögt om man ska toppa ur. Jag började i en spricka med höger hand och på aréten med vänster, det måste bara borstas lite till innan det går att sända. Sittstart kan vara möjlig eller i alla fall en låg start, det skulle nog bli hårt.




/anderss

Bildsekvens på Tomas, Nya Skiftinge

Bildsekvens på Tomas när han kör travers-projektet på Nya Skiftinge.

/ Johan


Hållsta

Nä, på Hållsta gick det faktiskt helt ok, fast det kanske också berodde på att vi började vid 19tiden. Förvånandsvärt bra stick var det. Anders, Peter, Björn, Haze och Jimmy var där och tickade. Peter och Björn tickade Dan på korset (6A), Peter flashade! Jimmy, Anders och Haze tickade Tomas aréte med ny finbeta och uppskattar den till ca 7A, har den något namn Tomas?
Sen gjordes det också en ståstart till vänster om trädet, är det något som är gjort sen förut?

Nya Skiftinge

Det blev ett snabbpass ute idag vid "Nya skiftinge". Jag (Tomas), Melker och Johan fick kämpa i det varma vädret. Det blev inte så mycket gjort för någon av oss. Bara konstatera att det är sjukt mycket svårare att sända när det är varmt. Jobbade lite på mitt projekt men kan inte säga att jag var så nära direkt. Gårdagens campuspass kanske har sin förklaring men t.om. ståstarten var hård idag :). Bäst gick det för Melker som gjorde utsteget på sitt projekt några gånger.




Övriga ligan tog ett pass på Hållstablocket som också är känt för att vara svårbouldrat när det är varmt. Tobbe kanske var smartast av oss alla som körde inne....



RSS 2.0